Начало
  • Новини
    • Криминални
    • Бизнес
    • Политика
    • Спорт
    • Образование
    • Скръбни вестни
    • Коментари
    • Живот
      • Празненства
      • Колонки
      • Здравеопазване
      • Религия
      • Възрастни хора
  • За Кладница
    • Кметство
      • Структура на администрацията
      • Култура
      • Икономика
      • Телефонен указател
      • Обяви и съобщения
    • История
    • Нахождение
    • Забележителности
    • Училище
    • ОУ Св. Климент Охридски
    • Махали
    • Читалище Пробуда
    • Манастир Свети Николай Мирликийски Чудотворец
    • Организации
    • За нас
    • Връзки
  • Известните кладничани
    • Кладничани ABROAD
  • Околности
    • Местности в селото
    • село Рударци
    • село Драгичево
    • Селимица
    • село Мърчаево
    • село Студена
  • Забавления
    • Храна
    • Туризъм
      • Off-Road
    • Развлечния
      • Изкуство
      • Култура
      • Книги
      • Заведения
      • Музика
    • Отдих
    • Домашни любимци
    • Градина
  • Медия
    • Снимки
    • Видео
    • Записи
  • Форум
    • Общество
    • Бизнес
    • Свободно време
    • Дом и лично стопанство
    • Хоби. Клубове. Личен живот
    • Интернет
  • Справочник на Кладница

Последни публикации в блога

• О Б Я В А
  • Малко информация за кампанията по почистването на 12 май.
  • ДА ИЗЧИСТИМ КЛАДНИЦА ЗА 1 ДЕН!
  • Седем души се включиха в почистването
  • Клоунада с щайги показа кладничанин
  • ДА ИЗЧИСТИМ С.КЛАДНИЦА ЗА ЕДИН ДЕН!
  • Калин Георгиев в Кладница преди визита в Перник
  • ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК
  • ЛАЗАРОВДЕН
  • Председателят на европейската мрежа на културните центрове в Кладница
още

Случайни снимки

МотористУпътващ знак

Предстоящи събития

• Все още няма публикувани събития
Add to iCalendar
Виж още

Активни теми във форума

• ДА ИЗЧИСТИМ КЛАДНИЦА ЗА 1 ДЕН НА 12 МАЙ.
  • Местната Власт ...
  • изхвърляне на боклук
  • Продавам къща в с.Кладница
още

Какво става в село Рударци

• 68 шахматисти се срещнаха в Рударци
  • Гасят пожар в гората над село Рударци
  • Местен BTV Репортер разобличава събирането на боклука в селото
още

Новини от Перник

• Моят магазин - на две крачки - промоции до 16.май.2012 година
  • ПЕНИ Перник - борошура с промоции за 10-13_05_2012
  • БИЛА Перник - брошура с промоции 10-16 май 2012
  • Технополис Перник Каталог/Брошура 11 Май -31 Май 2012
  • Перник: Планирани прекъсвания на електроподаването 14-19 май 2012
още

Новини от Студена

• Разходка из красивата природа на Студена!
  • Час по родолюбие
  • gift provider. Gift suppliers headache the editorial department, random interviews with several gift provider colleagues to appr
  • and started to make a new brand to
още

Вход потребители

Вход/Регистрация
  • Създаване на нов акаунт
  • Заявка за нова парола

Прегледай обяви

Публикувай нова

Лечителите от Кладница
Сурвакарска група набира сурвакари
Изглед откъм главната улица
Продавам къща
  •  
  • 1 of 22
  • ››

Kladnica.Com Бюлетин

Останете информирани с последните новини от сайта!

Новини от iPernik

• Чворович се готви за национала
  • Земен: 46-годишен загина при пожар в дома си
  • Рецидивисти заловени след кражба на 15kW генератор от брезнишко
  • Модерните: Пернишка схема за кражба на луксозни стоки е разбита
  • Златни отличия за Александрина Иванова от Перник
още

Новини от Драгичево

• 50 души чистиха Драгичево днес
  • Подробности за почистването на Драгичево на 28.април
  • Две млади жертви на войната по пътищата
още

Последни коментари

• цяла година цапаме, а един
    преди 1 ден 7 часа
  • Дай малко инфомация, какво си
    преди 1 седмица 3 дни
  • А защо не сте в нито едно от
    преди 1 седмица 6 дни
  • Браво Васко!!! Аз ще се
    преди 1 седмица 6 дни
  • Кмете, Какво става с пътя,
    преди 2 седмици 3 часа
  • В Пешовата махала се включиха
    преди 2 седмици 1 ден
  • Кофти. Няма вече ленински
    преди 2 седмици 5 дни
  • Увивни ягоди
    преди 3 седмици 2 дни
  • Кладница има световен шампион
    преди 3 седмици 3 дни
  • Колега , не си прочел според
    преди 3 седмици 3 дни

Loading

Язовир Студена

• Напиши Отговор
10 replies [Последно мнение]
23 Юни, 2008 - 10:55
снимка на antonio
antonio
я раздуй

На около 5км. от прекрасното селце Кладница се намира прекрасния язовир Студена.Аз и мойте приятели редовно ходим през двата почивни дни в седмицата, хем на риба хем някои пат на скара и бира :), а и ако е хубаво времемето става и за къпане...

Абонирайте се за известия
AttachmentРазмер
112.jpg142.16 KB
042.jpg47.08 KB
Picture12.07.07 290.jpg232.03 KB
Picture12.07.07 281.JPG138.75 KB
23032008514.jpg67.1 KB
  • Отговор
  • Изпрати на приятел
4 Юли, 2008 - 00:48
снимка на cи
cи
Язовир Студена

Питам се дали язовир Студена се зарибява? Виждам че имате улов - каква риба се хваща?

• отговор
4 Юли, 2008 - 17:14
снимка на Panzer
Panzer
Язовира от доста години насам

Язовира от доста години насам не е зарибяван , но въпреки това се лови шаран, каракуда, бяла риба, клен , бибан, костур, уклей.

• отговор
5 Юли, 2008 - 20:23
снимка на antonio
antonio
язовира

Пак добре, че се лови нещо че от тия софинци (корморани),събота и неделя го прават на плаж и на къмпинг....!!

• отговор
9 Юли, 2008 - 01:39
снимка на cи
cи
колко народ се събира през уикенда

Много ли народ се събира през събота и неделя на язовира? Явно най-добре е да се ходи през седмицата...

• отговор
9 Юли, 2008 - 11:46
снимка на antonio
antonio
мног народ имаше ,

пак го бяха обарнали на плаж.

• отговор
9 Юли, 2008 - 16:48
снимка на cи
cи
стръв

А на каква стръв се лови? Дайте съвет за кукичката и кордата дето е добре да се ползва...

• отговор
16 Септември, 2008 - 02:41
снимка на stanko
stanko
Регламентиране на риболова

Ето тук можете да прочетете как е регламентиран въпроса с риболова в язовира:

CERRUTI

МнениеПуснато на: Нед Юли 29, 2007 12:45 pm    Заглавие:

Здравейте,искам да попитам за статута на яз.Студена,доколкото знам е вододайна зона за Перник и от към стената е забранено но от към Рударци знам че ходят дори пускат на бариерата да се влиза с коли до язовира,така ли е?
това са снимки на портала на стената как да разбирам надписа че спртния риболов си е разрешен....?

fishpernik

МнениеПуснато на: Вто Юли 31, 2007 6:33 am    Заглавие:

Здравейте! Язовир Студена е зониран за любителски риболов. Риболовът е разрешен извън санитарно-охранителната зона, която отстои от стената и видимо е отделена с шамандури. В останалите части на язовира риболовът е разрешен. На бариерата не се допуска влизането с коли, заради опазване чистотата на язовира. Това е решение на ръководството на ДДС Витошко.
Благодаря за вниманието.

източник: Форум на ИАРА

Станко Йорданов

• отговор
28 Септември, 2008 - 04:07
снимка на stanko
stanko
Още от други форуми

яз. СТУДЕНА

Мнениеот amatjora на Пон Ное 01, 2004 11:09 am

Преди време имаше някаква тема за яз. Студена. Дали някой все пак няма информация може ли да се лови на него.
Миналата година бяхме тръгнали на там откъм село Студена на отбивката от пътя към Кулата, ама не стана - едни огради, едни табели "Влизането забранено" -- явно се стреля на месо :shock: . Но там все пак е стената, вододайната зона и донякъде това е нормално...
Вчера обаче видях, че има още един път от към с. Рударци и Кладница, като пресечката е от пътя София - Перник, някъде на Драгичево.
Ще бъда благодарен на всеки който ми даде повече инфо по въпроса.

Мнениеот kalinanimal на Пон Ное 01, 2004 2:08 pm

Еми пич кво да ти кажа яз.Студена е вододайна зона и риболова е забранен . Мен са ме гонили куките от там преди години . Имам роднини в селото и съм ходил с тях , но те познаваха паза4ите и нямаше проблем, но това беше преди години са как е незнам. Ина4е там е много яко. Стената е огромна и е пълна с КАШКАВАЛ :lol: мисля 4е , е някав резерв и вярно може да пуцат :(
дай рибо рибо дай

Мнениеот amatjora на Вто Ное 02, 2004 10:12 am

Вчера питах във форума на ИАРА. Отговориха ми, че сега определят възможността язовира да се самопречиства. Когато приключат изследванията, ще се определи санитарно - охранителната зона и местата, където ще може да се лови. Дано да стане по скоро 8)

Мнениеот bobsana на Сря Ное 03, 2004 10:20 am

Ловил съм титанични каракуди там, но нелегално и щяха да ме изгонат, но се смилиха. Забранено е било от как се помна

Мнениеот Николай на Сря Ное 03, 2004 8:34 pm

По-добре не ХОДИ там!!! :(
ПРИСТРАСТЕН РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот amatjora на Чет Ное 04, 2004 3:33 pm

ЗАЩО?????? :shock: :?

Мнениеот Николай на Чет Ное 04, 2004 6:28 pm

Просто чух че там е забранено!!! :shock: :shock: :shock:
ПРИСТРАСТЕН РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот amatjora на Чет Ное 04, 2004 7:04 pm

Да бе, да ........ 8)
ама прочети по - горе... :P

Мнениеот chirusa_bg на Вто Фев 01, 2005 4:50 pm

СТУДЕНА ПРЕЗ комунизма е бил забранен после го разрешиха за няколко години , сега пак е забранен . В момента е вододайна зона
към Перник . Ловил съм там стотици пъти , язовирът БЕШЕ невероятен
за риболов .

Мнениеот kalinanimal на Вто Фев 01, 2005 8:52 pm

chirusa_bg написа:СТУДЕНА ПРЕЗ комунизма е бил забранен после го разрешиха за няколко години , сега пак е забранен . В момента е вододайна зона
към Перник . Ловил съм там стотици пъти , язовирът БЕШЕ невероятен
за риболов .

:shock: :shock: :shock:

Що, БЕШЕ !??

дай рибо рибо дай

Мнениеот chirusa_bg на Пон Фев 07, 2005 1:12 pm

БЕШЕ защото когато решиха да го направят вододайна зона , минаха по бреговете и изсякоха дърветата , а после минаха и с един трактор за по-сигурно, уж за да разширят чашата на язовира , че да станел по-голям
та затова Беше
айде наслука
Мнениеот bobsana на Пон Фев 07, 2005 10:25 pm
Абе ако го пазеха онези старци дето струват едно шише добре, ама при мен се появиха някакви с калашници та ми развалиха кефа въпреки, че ме оставиха да ловя

Мнениеот chirusa_bg на Съб Фев 26, 2005 11:10 am

Тие с калашниците явно постоянно са там щото и мене ме хванаха те , ама маи са разбрани щото аз почнах нещ да ги лъжа а единия вика недей не се пъни че ти кълве , и верно гледам на дъното дърпа нещо , каракуда към 100 гр ,та ме побазикаха малко и си тръгнаха :)

Мнениеот bobsana на Вто Мар 01, 2005 1:06 pm

Що не ги пита от коя служба са , да намерим връзки и да ловим там. От нас няма защо да се притесняват пазачите, ние просто си ловим

Мнениеот veko на Вто Мар 01, 2005 3:49 pm

абе и аз голям мерак имам за язовира .моето село е студена и всяко лято редовно посе6тавам язовира.вярно е 4е е забранен и с кола сум пробжал поне 5,6 разли4ни пътища но винаги има бариера или просто е непроходимо.затова ходя песха от селото през гората.стига се за около 30-40 мин.разбира се абсурд е да се лови до стената но малко по далече ж някой залив няма проблем,вярно че понякога иджат и пазачи но досега сум нямал големи проблеми.осжен тоВА РИБОловаЕ ЗАБРАНЕН само откум село Студена а ина4е от другата страна на язовира ми казаха че няма проблем мои роднини са ходили доста но аз за съжаление съм ловил винаги до селото.а ина4а истории и огромни риби бооол.ама се уморих да пиша вече ако се интересувате пове4е ще продължим.успех на вси4ки

Мнениеот chirusa_bg на Вто Мар 01, 2005 4:28 pm

От Горска полиция , те пазят резервата и язовира май им е в района ,
ама нали е в същото време и вододайна зона , та го пази и общинска полиция Перник ( беше преди година и половина поне, може да са променили нещо) и ако искаш да ходиш трябва разрешение от ВиК Перник или от полицията

Мнениеот old fox на Нед Май 08, 2005 9:43 am

8) Нищо не се е променило :!: Говореше се, че прехвърляли вода от Диканите, някаква нова деривация, като закъсат Перничани за вода 8) Като вододайна зона има право на един залив за риболов, но това трябва ИААРА да реши и обяви,иначе си е вододайна зона 8) 8) И за полицаите е вярно и мен ме изгониха, то цялата полиция на Перник се беще изтърсила там 8)

Мнениеот chirusa_bg на Пон Май 09, 2005 12:20 pm

Пак двоен критерий . Едни си ловят , а други не ни пускат да не цапаме водата :oops:
Идваш ли?

Мнениеот VANKATA111 на Съб Май 28, 2005 3:32 pm

ДОБРЕДЕ ПОНЕ КАЖЕТЕ НА СТУДЕНА КВИ СА ТИЯ ТИТАНИЧНИ РИБИ ЗА КОИТО ГОВОРИТЕ?

ПРЕДВАРИТЕЛНО 10х.

А ЗА ПАЗАЧИТЕ НЯМА ПРОБЛЕМ ЕДНА БЕЛЕЖКА В ШИШЕНЦЕ И СА ГОТОВИ.

Мнениеот HOOLIGAN на Съб Май 28, 2005 5:17 pm

Колеги, яз.Студена се охранява от полиция при стената и от служителите на ДДС Витошко , а риболова от към Кладница е разрешен!

Мнениеот Павел Иванов на Съб Май 28, 2005 6:29 pm

HOOLIGAN написа:Колеги, яз.Студена се охранява от полиция при стената и от служителите на ДДС Витошко , а риболова от към Кладница е разрешен!

Според държавата и ИАРА е така ама я питай ВИК Перник :twisted: сложили един дедо с фургон и не дава да припариш с въдица до водата :twisted: е ако имаш нещо стъклено такова , във весник увито значи , е разбираш ли :oops: , стаааа :lol: :lol: :lol: .
Ванка тва с титаничните риби бате - БЕШЕ !!! На тоя язовир когат беше по-строго охраняван и хората на паша Дамянов не даваха да се припари до него без бележка от него или от министерството ( е ако си рода на некой от горските и ходиш когат той е на смена :lol: ) та те тия същите горски пускаха мрежи от край до край на заливите и дълбочинни по целия язовир :evil: :evil: :evil: Виждал съм пазителите на реда в гората как когато клена тръгне да си хвърля хайвера по р.Кладнишка и р.Матница как се събираха здрава група , разпъваха мрежа на устията и почваха да гонят с камъни рибата от горе по реката та право в мрежата :evil: Мани другото па после като тъпчеха чувалите и не се събереше всичката риба в тях останалата я разхвърляха по брега та " Да наторявала тревата " :evil: :evil: :evil: Баси после пищиме че тоя ловил с три въдици или пък са припрал след тридневен излет с пет кила риба ( при разрешени три кила на ден :wink: ) . Баси противник съм на бракониерите и мърлячите под всичките им форми ама по - големи тулупи от опазващите природата ( отнася се и за милите ни полицай и общинари и т.н. ) не съм видял :!:

Мнениеот HOOLIGAN на Съб Май 28, 2005 6:35 pm

Прав си , Павка, за мрежите и горските за голямо сажаление :(

Мнениеот old fox на Съб Май 28, 2005 10:49 pm

Толкова си прав Павка, че даже ги даваха по телевизията как охранителите и други ги бяха сгащили с мрежите и уловените риби. Но ние си останахме на сухо - двоен критерии!!

Мнениеот chirusa_bg на Вто Май 31, 2005 9:43 am

Холигане , я пак кажи за кладнишката част :) Сигурно ли е , че е разрешен риболова там и от де я имаш тая секретна информация :wink:
Идваш ли?

Мнениеот chirusa_bg на Вто Май 31, 2005 9:55 am

Ей сега говорих с ИАРА Перник - язовира е разделен на две зони . Разрешена за риболов е зоната на разстояние 1000метра от водосборните съоражения (стената ) и за да не мериме всеки път човека си каза -само по крайните заливи . ИАРА това са им условията и разбира се риболовен билет , НО ВиК Перник са лошите в този случай . Те не пускали и според тях целия язовир попадал в тези 1000 метра и е забранен . Е сега к"во да правиме през гората ли да се промъкваме ?
Айде наслука
Идваш ли?

Мнениеот Павел Иванов на Вто Май 31, 2005 11:13 am

Павел Иванов написа:Според държавата и ИАРА е така ама я питай ВИК Перник сложили един дедо с фургон и не дава да припариш с въдица до водата е ако имаш нещо стъклено такова , във весник увито значи , е разбираш ли , стаааа .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Мнениеот chirusa_bg на Вто Май 31, 2005 11:52 am

Да превземем Перник :) друг начин няма :idea:
Призовавам всички колеги и противниците на Миньор Перник към въоражена борба :twisted:
Идваш ли?

Мнениеот chirusa_bg на Вто Май 31, 2005 4:12 pm

Нищо подобно , ние да не сма шайка разбойници :lol:
Предвиждам залъгваща атака от към Диканите , изпълнено от риболовци с директни и най-много да им пратим и една малка група въоражена с леки спинингови пръти .
Жертвайки тези части ще обезпечим основната атака на частите от "Риболов на Тежко " през дефилето и право в ВиК Перник , кадето
да им хвърлим един хубав бой с тояги(акция от 200гр нагоре), а после предвиждам да се разквартироваме из местните кръчми и да осъществиме контакт с местните звена на nariba.com
Втория етап на операцията ще се обмисля на момента и на пияно .
:wink:
Идваш ли?
източник: naRiba.com

Станко Йорданов

• отговор
28 Септември, 2008 - 04:19
снимка на stanko
stanko
Още: Забранен ли е яз.Студена

Забранен ли е яз.Студена

Мнениеот CERRUTI на Чет Авг 21, 2008 9:56 pm

Колеги онзи ден колегата vwg3 ми сподели че има иформация че забраната на язовира вече е действаща,аз също поразпитах и един приятел ми каза същото,но все пак и двамата ползваме информация от 2-ри лица а и в форума никой не е писал,а пък аз сега съм на тема ремонти и 2 седмицмици съм наказан без риболов :(
Та колеги ако някой има прясно инфо за актуалното състояние на язовира ще съм му благодарен да сподели......

Мнениеот asenovpk на Чет Авг 21, 2008 10:26 pm

и аз искам отговор на тоя въпрос ако може че преди 2 часа си дойдех от морето и нищо незнам ?

Мнениеот sote на Чет Авг 21, 2008 10:42 pm

чух че преди няколко седмици дошли от басейнова дирекция и уволнили всички пазачи сега не пускат с коли вътре .Някакви перничани предния ден се напили и правили боклуци ,стреляли и сега не се влиза с кола

Мнениеот takezo на Пет Авг 22, 2008 12:00 am

Момчета , тази вечер бях там на Студена ...
Вода няма , пазача се юрка , ама нали съм си словоухотлив го прелъгах .
С коли не дават да се влиза , пък особенно било да водата ...някой може и да отнесе плувката.

Имаше рибари , явно не е забранен ...но всичко с мярка.Е не всичко де , появига се едни идиоти "...к'во стаа Батка кълве ли ...", ...и в следвашия момент , се цопнаха в язовира и с това , блесненето ми приключи :axe:
Метнах няколко воблера , ама ...само снимки хванах. :D Поне видях че "работят" :roll:

Изображение Изображение Изображение

А тази последната е не да ме видите мен ...погледнете отсреща брега кави "стъпала" има , язовира е спаднал с близо
метър.

Изображение

Мнениеот quattro_bg на Пет Авг 22, 2008 10:25 am

Риболова е разрешен,забранено е да се влиза с колата близо до брега,а иначе пазачите на рампата нямат право да спират под никакъв предлог,защото пътищата са общински и рампата е незаконна!!!

Мнениеот takezo на Пет Авг 22, 2008 11:41 am

quattro_bg написа:Риболова е разрешен,забранено е да се влиза с колата близо до брега,а иначе пазачите на рампата нямат право да спират под никакъв предлог,защото пътищата са общински и рампата е незаконна!!!

Май не е точно така ...има заповед от ВиК Перник от скоро , която гласи ...собствениците на имоти около яз.Студена , могат а влизат само след , бележка от ВиК Перник..." - или беше нещо подобно .

Рампата дали е законна не зная , след нея пише :
"Санитарно охранителна зона " ДСС "Витошко Студена" строго забранено , паленето на огън , риболова , къмпингувнето....."
А на реката ако те побарат , не ми се мисли за теб.(като съвет ти го казвам)
Горска полиция обикаля доста често , и май не е желателно да се влиза в пререкания с тях .
А сега иди и влез ...и като дойдат стражарите им обяснавай че пътищата са общински. :D

Мнениеот rumenpk на Пет Авг 22, 2008 11:51 am

И аз да се включа,онзи ден/сряда/ходих до х.Селимица и на връщане минах покрай язовира,пазача беше пиян ,ама много пиян/13.30-14.00часа/и не искаше да ме пусне,но понеже баща ми е от селото което не съществува на територята на резиденцията ме пусна с големи увещания.Имаше 4-5 човека на язовира.Язовира е разрешен за риболов/все още/,но риболовците трябва да си оставят колите преди бариерата.Има заповед от ВиК-Перник,02-РПУ Перник и шефа на ДДС-Витошко Дамянов,това на илизане ми го каза пазача малко го беше поиздухал вятъра и можеше да говори разбираемо :D .Това е от мен дано съм ви бил полезен,а дали кълве рибата очаквам вие да се похвалите :wink: :D

Мнениеот rumenpk на Сря Авг 27, 2008 9:45 pm

Да не отварям нова тема някои ходил ли е скоро/тази седмица/на Студена.

Мнениеот takezo на Чет Авг 28, 2008 7:53 am

rumenpk написа:Да не отварям нова тема някои ходил ли е скоро/тази седмица/на Студена.

...мисля е ще те пуснат , но е много спаднала водата предполагам .... :?

Мнениеот drebens на Чет Сеп 11, 2008 5:52 pm

Колеги,последните дни получих две информации за язовир Студена,едната в края на миналата седмица за уловени два шарана по 10-12 кг и сом 17кг,а в началото на тая седмица за един шарко 23 кг.Някой нещо да е чул?

http://rtvcblagoevgrad.com/index.php?op ... &Itemid=76

Мнениеот CERRUTI на Съб Сеп 13, 2008 8:55 pm

drebens написа:Колеги,последните дни получих две информации за язовир Студена,едната в края на миналата седмица за уловени два шарана по 10-12 кг и сом 17кг,а в началото на тая седмица за един шарко 23 кг.Някой нещо да е чул?

Досега не съм чувал някой да е хващал сом на Студена.......говореше се че е зарибявано преди 3-4години с канален сом.....А за 23кг.дивак малко се съмнявам че дори и да го има някой е успял да го извади.......Абе не вярвай на всичко което чуваш......макар че и аз ако не бях видял снимките с вашия шаран колкото и да ми разправяш каде е бил хванат нямаше да ти повярвам... :)

Източник: naRiba

Станко Йорданов

• отговор
29 Септември, 2008 - 23:43
снимка на stanko
stanko
Още от други форуми за риболова в Студена

Язовир Студена

rumenpk

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 7:51 pm

Някои има ли инфо как е рибата на Студена.Какво кълве и на какво.
babydoctor

МнениеПуснато на: Съб Юни 21, 2008 12:04 pm

Има риба, но в четвъртък след обяд не видях никой нищо да вади - аз се капотирах на спининг... Embarassed

МнениеПуснато на: Пет Юли 11, 2008 4:35 pm

Колеги, искам да попитам забранен ли е сега язовира или не, защото имам намерение да ходя утре и все пак да знам, за да не се разкарвам напразно. Благодаря!

МнениеПуснато на: Пон Юли 14, 2008 5:40 pm 

Язовира поне според мен все още не е забранен. Тоя уикенд гъмжеше от народ - не си носете радио, има какво да се слуша там Laughing Laughing Evil or Very Mad
Иначе откъм риболов аз ходя все на големия залив, не откъм къщичката, а от другата страна откъм пътя - на плувка - уклей, костур. Уклея е хубав, костура - колкото малкото пръстче. На дъно - червеноперка, каракуда, шаран и кефал. Всичко на царевица и на около 50-70 метра навътре. Моля внимавайте и добре гледайте малките каракудки, които хващате на Студена, дали наистина са каракудки или шаранчета, понеже има добра популация от малки шаранчета и не си струва да се убиват Smile
stanislav_lukaev82

МнениеПуснато на: Чет Юли 17, 2008 4:02 pm    Заглавие: здравейте колеги!

Този вторних бяхме на язовира и се получи приличен риболов! Аз извадих три прилични коктура на дъно на малка червеноперка от язовира - единият беше около 0,600грама , а останалите два около 0,300-400грама. На дъно на пружина и на фидер се обадиха каракуди и две шаранчета около 0,300грама. С обилна захранка можеш да си хванеш прилично количество уклей и червенопекра, но те са от порядъка на около пръст, пръст и половина.Пробвахме и за бяла риба, но не отчетохме кълване. Имаше колеги, които бяха преспали по - една нощ , но и те не се похвалиха с улов на бяла риба. Това ми беше първия излет на този язовир и със сигурност ще повторя - рекрасна природа. Very Happy
naso

МнениеПуснато на: Чет Юли 17, 2008 5:19 pm   

На кой от двата залива беше колега
stanislav_lukaev82

МнениеПуснато на: Пет Юли 18, 2008 8:13 am    Заглавие: добро утро Насо!

Не знам как се казва залива, но се намира от страната от която влизаш през пропусквателния пунк от към гората с боровете. Там държи прилична дълбочина от около 3,00 метра и малко от горе и е добре за мирна риба, но не и за хишник. Но тава е друга тема на разговор. Както казах това ми беше първия излет на този прекрасен язовир и си заслужаваше. Има много добра популация на малки шаранчета и е добре да се връщат обратно , за да ги хванем като пораснат. Има изключително много раци ако мислиш да ходиш. Просто няма спасение от тях, освен ако не повдигниш стръвта малко над дъното. Аз лових предимно с новия си мач -Тика Уинър и фидерчето ми Гарболино и една дънна с подвижно олово и рибка.Бяхме на язовира още в пет и половина и си имаше бая народ за вторничен ден. Ударите на костурите бяха към 15.00 часа и то в порядъка само на половин час. Захранката според мен е едно от важните неща за успеха на един съвремен риболовец. Успех и наслука на всички!
naso

МнениеПуснато на: Съб Юли 19, 2008 9:48 am    

Вчера бях там. На същия залив (Кладница), откъм гората (югоизток). От 7 до 9ч на директен 8м. няколко дребни бабушки и костурчета. След това си направих фидера и проведох един доста приличен риболов, но за съжаление на шаранчета бебета между 300 и 500гр, над 20бр. Между тях имаше 3 прилични кефала и няколко едри бабушки. Всичко само на царевица. Останах с чувството, че рибата я няма в близост до брега. Най-вероятно е наплашена от съботно-неделните митинги, а и ми направи впечатление, че нивото на язовира падаше през деня.
На връщане спряхме на чешмата, но бяхме неприятно изненадани от липсата на вода, а и чучура го нямаше. За сметка на това беше пълно с боклуци Evil or Very Mad Може би това е и причината. Ако продължават така някои, скоро ще спуснат и бариерата.
--------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ce5-EOqe554&feature=related

Последната промяна е направена от naso на Съб Юли 19, 2008 4:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Kriss

МнениеПуснато на: Съб Юли 19, 2008 10:41 am    

Миналата седмица и на мен ми направи неприятно впечатление липсата на чучура и вода. А беше много вкусна.... Twisted Evil
Иначе на спининг един приличен (към половинка) костур и бая сулченценца (м/у кутия за цигари и кен бира)

източник: Fishing Mania Форум Форуми

Станко Йорданов

• отговор
  • Напиши Отговор

iPernik.info | PernikOnline.com | RadomirOnline.com | BreznikOnline.com | TranOnline.info | ZemenOnline.com | KovachevciOnline.com

А Вие идвали ли сте на Кладница? Елате и ще се влюбите в това вълшебно място!
RoopleTheme