Язовир Студена
На около 5км. от прекрасното селце Кладница се намира прекрасния язовир Студена.Аз и мойте приятели редовно ходим през двата почивни дни в седмицата, хем на риба хем някои пат на скара и бира :), а и ако е хубаво времемето става и за къпане...
| Attachment | Размер |
|---|---|
| 112.jpg | 142.16 KB |
| 042.jpg | 47.08 KB |
| Picture12.07.07 290.jpg | 232.03 KB |
| Picture12.07.07 281.JPG | 138.75 KB |
| 23032008514.jpg | 67.1 KB |
Питам се дали язовир Студена се зарибява? Виждам че имате улов - каква риба се хваща?
Язовира от доста години насам не е зарибяван , но въпреки това се лови шаран, каракуда, бяла риба, клен , бибан, костур, уклей.
Пак добре, че се лови нещо че от тия софинци (корморани),събота и неделя го прават на плаж и на къмпинг....!!
Много ли народ се събира през събота и неделя на язовира? Явно най-добре е да се ходи през седмицата...
пак го бяха обарнали на плаж.
А на каква стръв се лови? Дайте съвет за кукичката и кордата дето е добре да се ползва...
Ето тук можете да прочетете как е регламентиран въпроса с риболова в язовира:
източник: Форум на ИАРА
яз. СТУДЕНА
Миналата година бяхме тръгнали на там откъм село Студена на отбивката от пътя към Кулата, ама не стана - едни огради, едни табели "Влизането забранено" -- явно се стреля на месо
Вчера обаче видях, че има още един път от към с. Рударци и Кладница, като пресечката е от пътя София - Перник, някъде на Драгичево.
Ще бъда благодарен на всеки който ми даде повече инфо по въпроса.
ама прочети по - горе...
към Перник . Ловил съм там стотици пъти , язовирът БЕШЕ невероятен
за риболов .
chirusa_bg написа:СТУДЕНА ПРЕЗ комунизма е бил забранен после го разрешиха за няколко години , сега пак е забранен . В момента е вододайна зона
към Перник . Ловил съм там стотици пъти , язовирът БЕШЕ невероятен
за риболов .
Що, БЕШЕ !??
та затова Беше
айде наслука
ама нали е в същото време и вододайна зона , та го пази и общинска полиция Перник ( беше преди година и половина поне, може да са променили нещо) и ако искаш да ходиш трябва разрешение от ВиК Перник или от полицията
ПРЕДВАРИТЕЛНО 10х.
А ЗА ПАЗАЧИТЕ НЯМА ПРОБЛЕМ ЕДНА БЕЛЕЖКА В ШИШЕНЦЕ И СА ГОТОВИ.
HOOLIGAN написа:Колеги, яз.Студена се охранява от полиция при стената и от служителите на ДДС Витошко , а риболова от към Кладница е разрешен!
Според държавата и ИАРА е така ама я питай ВИК Перник
сложили един дедо с фургон и не дава да припариш с въдица до водата
е ако имаш нещо стъклено такова , във весник увито значи , е разбираш ли
, стаааа
.
Ванка тва с титаничните риби бате - БЕШЕ !!! На тоя язовир когат беше по-строго охраняван и хората на паша Дамянов не даваха да се припари до него без бележка от него или от министерството ( е ако си рода на некой от горските и ходиш когат той е на смена
) та те тия същите горски пускаха мрежи от край до край на заливите и дълбочинни по целия язовир
Виждал съм пазителите на реда в гората как когато клена тръгне да си хвърля хайвера по р.Кладнишка и р.Матница как се събираха здрава група , разпъваха мрежа на устията и почваха да гонят с камъни рибата от горе по реката та право в мрежата
Мани другото па после като тъпчеха чувалите и не се събереше всичката риба в тях останалата я разхвърляха по брега та " Да наторявала тревата "
Баси после пищиме че тоя ловил с три въдици или пък са припрал след тридневен излет с пет кила риба ( при разрешени три кила на ден
) . Баси противник съм на бракониерите и мърлячите под всичките им форми ама по - големи тулупи от опазващите природата ( отнася се и за милите ни полицай и общинари и т.н. ) не съм видял ![]()
Айде наслука
Павел Иванов написа:Според държавата и ИАРА е така ама я питай ВИК Перник сложили един дедо с фургон и не дава да припариш с въдица до водата е ако имаш нещо стъклено такова , във весник увито значи , е разбираш ли , стаааа .
![]()
Призовавам всички колеги и противниците на Миньор Перник към въоражена борба
Предвиждам залъгваща атака от към Диканите , изпълнено от риболовци с директни и най-много да им пратим и една малка група въоражена с леки спинингови пръти .
Жертвайки тези части ще обезпечим основната атака на частите от "Риболов на Тежко " през дефилето и право в ВиК Перник , кадето
да им хвърлим един хубав бой с тояги(акция от 200гр нагоре), а после предвиждам да се разквартироваме из местните кръчми и да осъществиме контакт с местните звена на nariba.com
Втория етап на операцията ще се обмисля на момента и на пияно .
Забранен ли е яз.Студена
Та колеги ако някой има прясно инфо за актуалното състояние на язовира ще съм му благодарен да сподели......
Вода няма , пазача се юрка , ама нали съм си словоухотлив го прелъгах .
С коли не дават да се влиза , пък особенно било да водата ...някой може и да отнесе плувката.
Имаше рибари , явно не е забранен ...но всичко с мярка.Е не всичко де , появига се едни идиоти "...к'во стаа Батка кълве ли ...", ...и в следвашия момент , се цопнаха в язовира и с това , блесненето ми приключи
Метнах няколко воблера , ама ...само снимки хванах.
Поне видях че "работят" ![]()

А тази последната е не да ме видите мен ...погледнете отсреща брега кави "стъпала" има , язовира е спаднал с близо
метър.

quattro_bg написа:Риболова е разрешен,забранено е да се влиза с колата близо до брега,а иначе пазачите на рампата нямат право да спират под никакъв предлог,защото пътищата са общински и рампата е незаконна!!!
Май не е точно така ...има заповед от ВиК Перник от скоро , която гласи ...собствениците на имоти около яз.Студена , могат а влизат само след , бележка от ВиК Перник..." - или беше нещо подобно .
Рампата дали е законна не зная , след нея пише :
"Санитарно охранителна зона " ДСС "Витошко Студена" строго забранено , паленето на огън , риболова , къмпингувнето....."
А на реката ако те побарат , не ми се мисли за теб.(като съвет ти го казвам)
Горска полиция обикаля доста често , и май не е желателно да се влиза в пререкания с тях .
А сега иди и влез ...и като дойдат стражарите им обяснавай че пътищата са общински. ![]()
rumenpk написа:Да не отварям нова тема някои ходил ли е скоро/тази седмица/на Студена.
...мисля е ще те пуснат , но е много спаднала водата предполагам .... ![]()
drebens написа:Колеги,последните дни получих две информации за язовир Студена,едната в края на миналата седмица за уловени два шарана по 10-12 кг и сом 17кг,а в началото на тая седмица за един шарко 23 кг.Някой нещо да е чул?
Досега не съм чувал някой да е хващал сом на Студена.......говореше се че е зарибявано преди 3-4години с канален сом.....А за 23кг.дивак малко се съмнявам че дори и да го има някой е успял да го извади.......Абе не вярвай на всичко което чуваш......макар че и аз ако не бях видял снимките с вашия шаран колкото и да ми разправяш каде е бил хванат нямаше да ти повярвам... ![]()
| rumenpk
|
|
||||||
| babydoctor
|
|
||||||
| bradata |
|
||||||
| dunedanetz